3 Mayıs 2024, Cuma - 18:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sendika ve odalardan 1 Mayıs’a çağrı

Tarih: 24 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 28

Sakarya Caddesi’nde yapılan açıklamada, “1 Mayıs’ta taleplerimizi haykırmak için coşkuyla, umutla buluşacağımız Tandoğan Meydanı’na davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Halil İbrahim Asrağ – Ramazan Oralı

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği , KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, Ankara Diş Hekimleri Odası bugün saat 12.30’da Sakarya Caddesi’nde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında düşük ücret ve güvencesiz çalışmaya karşı 1 Mayıs’ta Tandoğan’da buluşma çağrısı yapıldı.

 

“Elimizde karanfil, yanımızda çocuklarla alanda olacağız”

Katılımcılar adına basın açıklamasını DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya okudu. Bu 1 Mayıs’ın demokrasiyi yeniden inşa edecek olan kolektif öznenin meydanlarda boy göstereceği tarih olacağının belirtildiği açıklamada tüm Ankara halkı 1 Mayıs’ta Tandoğan’a davet edildi. Basın açıklamasında “Bizler tüm Ankara halkını 1 Mayıs’ta taleplerimizi haykırmak için çoşkuyla, umutla buluşacağımız Tandoğan Meydanına davet ediyoruz. Bu adaletsiz düzen böyle gitmez diyen bizler; ellimizde karanfil, yanımızda çocuklarımızla 1 Mayıs alanlarında buluşalım” ifadelerine yer verildi.

Taksim’e yine izin yok

Bazı konfederasyonlar ve akademik meslek odalarının yanı sıra CHP‘nin de içinde bulunduğu bazı siyasi partiler 1 Mayıs İstanbul’da 1 Mayıs için Taksim’e çağrı yaptmış, İstanbul Valisi Davut Gül ise “Biliyorsunuz 1 Mayıs, 2012 yılından itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı” ifadeleriyle 1 Mayıs’ta Taksim’in kapalı olacağını açıkladı.

İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’e izin vermemesi hakkında Görünüm’e konuşan DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, “Taksim işçinin ve emekçinin alanıdır. Kapatılmasını son derece yanlış buluyorum. Taksim alanı işçiye ve emekçiye aittir, 1 Mayıs işçinin ve emekçinin alanıdır. Neden bu kadar çekince yaşandığını da anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37778
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sendika ve odalardan 1 Mayıs’a çağrı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat