16 Temmuz 2023, Pazar - 17:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sivas Davası zamanaşımına karşı direniyor

Tarih: 05 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 127

2 Temmuz Sivas Katliamı Davası 13 Mart Salı günü Ankara’da 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Eğer mahkeme davayı insanlığa karşı suç kapsamına almazsa dava düşecek.

Sivas Davası zamanaşımına karşı direniyor

2 Temmuz 1993’te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Katliamı’na ilişkin dava için Pir Sultan ve Abdal Derneği ile emek ve demokrasi güçleri yarın saat 09.30’da Ankara Adliyesi önünde toplanacak. Eğer mahkeme davayı 2005 yılında yeniden düzenlenen TCK’nin 77’inci Maddesi’nde belirtilen “insanlık suçu” na göre değerlendirmezse, Sivas Davası zaman aşımından dolayı kapanacak.

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” sırasında Madımak Oteli’nin yakılmasıyla 33 aydın ve iki otel çalışanı yanarak ve dumandan zehirlenerek ölmüştü. Ayrıca dışarıda toplanan katliamcılardan iki kişi de katliam sırasında hayatını kaybetmişti.

77’inci madde ne diyor?

TCK’nin 77’inci maddesinde, kasten öldürme, yaralama, işkence, eziyet veya köleleştirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarının bir plan doğrultusunda, sistemli olarak işlenmesi” insanlığa karşı suç olarak tanımlanmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/760
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sivas Davası zamanaşımına karşı direniyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat