15 Temmuz 2023, Cumartesi - 05:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sivas katliamı avukatı Hukuk Fakültesi’ndeydi

Tarih: 05 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 221

Sivas katliamı davasının avukatı Şenal Sarıhan dava öncesi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde gerçekleşen katliamı değerlendirdi.

Hukuk Fakültesi Öğrenci Kolektifi’nin davetiyle “her yönüyle Sivas Katliamı” konulu panele konuşmacı olarak katılan Av. Şenal Sarıhan, dönemin şartlarını ve 21 Ekim 1993’te başlayan dava sürecini değerlendirdi. Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt salonunda saat 15.00’de başlayan etkinlikte konuşma gerçekleştiren Sarıhan, dava sürecinde karşılaştıkları zorluklara değindi ve değişen yasalarla yapılan ihmallerin altını çizdi.

Av. Sarıhan, tanıkların sanıkları teşhis ettiği sırada yaşadığı bir olayı hiç unutamadığını belirterek, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Tanıklar, sanıkları teşhis ediyordu. Aralarında dönemin kitle örgüt başkanları ve yangından yaralı olarak kurtulanlar da vardı. Makbule Çimen de teşhis için gelmişti ve hala yaraları geçmemişti. Sanıklara baktı ve sanıkların çok genç olduğunu, kimsenin geleceğini karartmak istemediği için teşhis etmek istemediğini söyledi.”

Dava sürecinde yapılan ihmallere değinen Sarıhan, 1 Haziran 2005’te değişen Türk Ceza Kanuna göre 146/3 maddesinin karşılığı olmadığı gerekçesiyle bu maddeden ceza alan 14 sanığın henüz yasa değişikliği onaylanmadan tahliye edildiklerini hatırlattı. Sarıhan, tahliye edilen bu 14 sanığın ise daha sonra yurt dışına kaçtığını belirtti. Sanıklardan aranan İhsan Çakmak’ın arandığından haberi olmadığını söyleyen Av. Sarıhan, Çakmak’ın bu sürede askere gittiğini, evlendiğini ve ehliyet aldığını ifade etti.

Sarıhan konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Sivas katliamı insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamına alınmadıkça Madımak yanmaya devam edecek, kitle örgütlerinin bu davaya sahip çıkması gerekiyor.”

Sivas katliamı davası 13 Mart Salı günü Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/763
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sivas katliamı avukatı Hukuk Fakültesi’ndeydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat