16 Temmuz 2023, Pazar - 14:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaragücü evinde bir puanla yetindi

Tarih: 20 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 76

TFF Süperlig’in 8’inci haftasında Beşiktaş’ı ağırlayan MKE Ankaragücü önemli rakibine diş geçiremedi. İlk yarısı sessiz geçen maç, ikinci yarı Beşiktaş’ın ataklarıyla hareketlendi ancak maç golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Eryaman Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan mücadelenin hakemi Ali Şansalan’dı. Ligin 15’inci sırasındaki Ankaragücü, 12’ sıradaki Beşiktaş’ı ağırladı. Geçen hafta lig birincisi Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 yenerek moral bulan Beşiktaş, gol yollarında başarılı olamadı. Puanlar paylaşıldı.

Ligde zor günler geçiren iki takımın sahne aldığı maçın ilk yarısı yavaş tempoda başladı. Taç çizgisinin kenarında 39. dakikada sakatlık sonucu yerde yatan Douglas’a Ankaragücü tribünlerinden yabancı maddeler atıldı. Maçın ilk yarısı iki takımın karşılıklı ataklarıyla geçti. Hasan Kaya ile 26’ıncı dakikada önemli bir pozisyon bulan Ankara ekibi pozisyonu değerlendiremedi. Deplasman ekibinde de ilk yarının sonuna doğru Burak Yılmaz, yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremedi ve devre golsüz kapandı.

Ankaragücü 10 kişi kaldı

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, üst üste ataklarla rakibine zor anlar yaşattı. Beşiktaş, Ljajic’in 57’inci dakikada oyuna girmesiyle daha fazla şans yakalamaya başladı. Rakibinin ataklarına cevap vermeye çalışan Ankaragücü, devrenin ortasında Orgill’le yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi. Maçın 62’inci dakikasında Güven ve 70’inci dakikasında ise Ljajic’le şans yakalayan deplasman ekibi bu şansları kullanamadı. Sakatlanan Burak Yılmaz’ın yerine oyuna giren eski Ankaragücü oyuncusu Umut Nayir de ev sahibi tribünlerince ıslıklandı. Oyuncu Sedat Ağçay, hakemle girdiği ikili diyalog sonucu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bir kişi eksilen ev sahibi takım, rakibinin bu durumdan yararlanmasına izin vermeyip kalesini gole kapadı. Maç golsüz beraberlikle sona erdi.

“Oyundaki arzularını beceriye yansıtamadılar”

Beşiktaş’ın teknik direktörü Abdullah Avcı, “Oyuncular, oyundaki iştahlarını, arzularını beceriye yansıtamadılar. Kazanamadık. Yarından itibaren yoğun olan haftanın müsabakasına hazırlanacağız” dedi. Burak Yılmaz ve yönetim ile ilgili sorulan sorunun üzerine, “Burak Yılmaz’ın durumu sabah belli olacak. Bu eşik atlama maçında bizimle beraber olmak istemişti ama durumu müsaade etmedi. Her zaman her teknik adam tabelayı değiştirebilecek bir oyuncu ister” cevabını verdi. Galatasaray derbisi sorusunun üzerine, derbi maçlarının duygusu, ruhu, enerjisi farklıdır. Beşiktaş’ın arması, ruhu muhakkak sahaya yansıyacaktır” dedi.

“Biz çok kısıtlı imkanlarla mücadele ediyoruz”

Ankaragücü teknik sorumlusu Hayrettin Aksoy, “Zor bir maç oynadık. Bütün oyuncularımı gösterdikleri büyük mücadele için tebrik ediyoruz, yürekten kutluyoruz. Son 20 dakikada on kişi kaldıklarındaki mücadeleleri takdire şayandı. Ankaragücü taraftarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Aksoy, Sedat Ağçay’ın hakemle diyalogunun içeriği sorusu üzerine, “Bilmiyorum, konuşmadık” yanıtını vererek, takımın durumunu “Biz çok kısıtlı imkanlarla mücadele ediyoruz. Buna rağmen, ne var ne yoksa ortaya koydular” şeklinde açıkladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25326
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaragücü evinde bir puanla yetindi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat