16 Temmuz 2023, Pazar - 10:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaragücü kendi evinde mağlup

Tarih: 23 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 58

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu 12.hafta mücadelesinde Ankaragücü ve Trabzonspor, Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır’ yönettiği maçta Trabzonspor Ankaragücü’nü 0-3’lük skorla mağlup etti. Maça iki takım taraftarı da yoğun ilgi gösterdi.

Alt sıralardan kurtulmak isteyen Ankaragücü ve zirve mücadelesi veren Trabzonspor, Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ta izleyenler arasındaydı.

Maça hızlı başlayan deplasman ekibi Trabzonspor 6.dakikada Alexander Sorloth’un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçın 8. dakikasında rakibine sert bir müdahale yapan İlhan Parlak, maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Golden sonra ataklarını sıklaştıran bordo mavili ekip ikinci golü atmaya çok yaklaşsa da Ankaragücü kalecisi Korcan Çelikay’a takıldı. Trabzonspor, etkili oyunuyla ev sahibi ekibe top yüzü göstermedi. Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Ankaragücü rakip kaleye ulaşmakta zorluk çekti. Maçın 25. dakikasında ev sahibi takımın oyuncusu Aydın Karabulut, sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Cebrail Karayel girdi. Trabzonspor baskısını kırmaya çalışan Ankaragücü çıkarken kaptırdığı toplar yüzünden kalesinde birçok tehlike yaşadı. Dakikalar 35’i gösterdiğinde Tiago Canteros sarı kart gördü. Bordo mavili ekipte atağa çıkarken kaptırılan top yüzünden 39. dakikada Yusuf Sarı sarı kart gördü. İlk yarının sonlarına doğru Ankaragücü’nden Ricardo Faty 43. ve 45. Dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonucunda kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve ev sahibi ekip devreye 0-1 geride girdi.

İkinci yarıya Ankaragücü değişiklikle başladı. Ev sahibi ekipten Yalçın Ayhan oyundan çıkarken yerine Alihan Kubalas girdi. İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan deplasman takımı Trabzonspor, 48. dakikada Nwakaeme’nin pası ve Yusuf Sarı’nın sağ çaprazdan düzgün vuruşuyla durumu 0-2’ye getirdi. Golün ardından oyun disiplininden kopan Ankaragücü oyunun kontrolünü Trabzonspor’a verdi. Maçın 56. dakikasında sahneye bir önceki golün asistini yapan Nwakaeme çıktı ve takımının 3. golünü attı ve durum 0-3 oldu. Dakikalar 63’ü gösterdiğinde iki takım da karşılıklı oyuncu değişikliği yaptı. Ankaragücü’nden Sedat Ağçay oyundan çıkarken yerine Moke Abro girdi. Trabzonspor’da ise Jose Sosa yerini Doğan Erdoğan’a bıraktı. Yediği gollerin ardından Ankaragücü oyuncuları Trabzonspor sahasında top çevirmeye başladı. Birçok pozisyona giren ev sahibi ekip aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın 71. dakikasında oyuna sonradan giren Moke kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. Dakikalar 73’ü gösterirken Trabzonspor bir oyuncu değişikliği daha yaptı, Nwakaeme oyundan çıkarken genç oyuncu Fıratcan Üzüm oyuna dahil oldu. Değişikliğin ardından hücuma çıkan Ankaragücü oyuncusunu ceza sahasına yakın bölgede düşüren Gaston Campi sarı kart gördü. Trabzonspor son değişiklik hakkını 80. dakikada kullandı ve Hosseini oyundan çıkarken yerine Cafer Tosun girdi. Maçın son bölümlerine girilirken 88. dakikada Alihan Kubalas sarı kart gördü. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü’nü 0-3 yendi ve zirve yarışını sürdürdü.

Karaman: “Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman basın mensuplarına konuştu. Konuşmasına başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Karaman, güçlü bir camiaya karşı oynadıklarını ve kazanmayı bildiklerini söyledi. Galibiyet için oyuncularını kutlayan teknik direktör Karaman, “ Oyuncu grubuma ve Trabzonlu kardeşlerime teşekkür ederim. Takımımız saha içerisindeki eksikliklerini takım olma bilinciyle aşıyor, tüm oyuncularımı tebrik ederim” dedi.

Kaplan: “Böyle bir taraftarı üzdüğümüz için çok üzgünüm”

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman’ın ardından kameralar karşısına geçen Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan, oynanan oyun sebebiyle üzgünlüğünü dile getirdi. İyi bir mücadele ortaya koyduklarını söyleyen Kaplan, maç hakkında şöyle dedi:

“İyi başladığımız bir maçtı, olmayacak bir gol yedik. Ardından sakatlanan ve kırmızı kart gören oyuncuların olması sebebiyle savunma dengemiz bozuldu. Böyle bir taraftarı üzdüğümüz için çok üzgünüm.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26135
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaragücü kendi evinde mağlup

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat