24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:26

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Atletizmde, Türkiye’den tarihi başarı

Tarih: 12 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 115

İstanbul’da 9 Mart Cuma günü başlayan 14’üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye bir gümüş ve bir bronz madalya kazanarak şampiyonayı 16’ıncı sırada bitirdi.

Atletizmde, Türkiye’den tarihi başarı

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na İstanbul ev sahipliği yaptı. Üç gün süren yarışmaların ardından Türkiye bir gümüş ve bir bronz ile Salon Dünya Şampiyonası’ndaki ilk madalyalarını kazanmış oldu. Üç gün süren müsabakalarda 172 ülkeden 683 sporcu katıldı. Şampiyonanın tamamlanmasının ardından madalya sıralamasında ABD on altın, üç gümüş ve beş bronz madalya ile birinci oldu. İngiltere iki altın, üç gümüş ve dört bronz madalya ile ikinci ve Etiyopya ise iki altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile üçüncü oldu.

Türkiye ilkleri yaşadı

Bugüne kadar salon atletizm şampiyonalarında hiçbir başarı elde edemeyen Türkiye, bu yarışmada kazandığı bir gümüş ve bir bronz madalya ile 16’ıncı sırada yer alarak tarihi bir başarının altına imza atmış oldu.14’üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 1500 metrede yarışan Aslı Çakır Alptekin, yarışmayı üçüncü sırada bitirdi ve Türkiye’ye bu organizasyonda ilk madalyasını kazandırmış oldu. Erkekler 1500 metrede ise Kenya asıllı Türk atlet İlham Tanui Özbilen, müsabakayı ikinci bitirerek gümüş madalya aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/816
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Atletizmde, Türkiye’den tarihi başarı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat