19 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Galatasaray Ankara’da kayboldu

Tarih: 06 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 82

Spor Toto Süper Lig’in 7’inci haftasında Galatasaray’ı ağırlayan Gençlerbirliği, savunmasıyla göz doldurmasına karşın gol yollarında başarılı olamadı. Maç, golsüz beraberlikle son buldu.

Başkent takımı Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig’in 7’inci haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Eryaman Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan mücadelede, rakip takımın üç önemli eksiği vardı. Galatasaray’da Christian Luyindama, Radanel Falcao ve Mario Lemina sakatlıkları sebebiyle Ankara deplasmanına gelemedi. Gençlerbirliği’nin maç boyunca bulduğu net pozisyonları gole çeviremezken, Galatasaray, Paris Saint Germain karşısındaki oyununu mumla arattı.

Gençler Candeis ve Ayite’yle gole çok yaklaştı

Karşılıklı pozisyonların bol olduğu ilk yarıda, Gençlerbirliği konuk takımın kalesini çok kez yoklasa da golü bulamadı. Gençlerbirliği, 39’uncu dakikada Daniel Candeis’ın yaptığı vuruşun savunmadan sekmesi ve 42’inci dakikada Ayite’nin ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşun direği sıyırmasıyla gol şanslarını değerlendiremedi. Galatasaray, zaman zaman oyunu rakip yarı sahasına yıkmayı başarsa da Gençlerbirliği, uzun toplarla tehditleri savuşturmayı bildi. Ev sahibi takımın savunması ise tribünlerden sıkça alkış aldı. Konuk takımda ise Belhanda ve Babel top kayıplarıyla dikkat çekerken, bekler de eleştirilen etkisiz oyununu sürdürdü.

Uzatmalar hareketli geçti

İkinci yarıda bulduğu isabetli şutlarıyla rakibine zor anlar yaşatan Ankara ekibi, özellikle ikinci yarının sonlarına doğru üst üste gelen atakları gole çevirmeyi başaramadı. Gençlerbirliği, 84’üncü dakikada Floyd Ayite’nin şık vuruşuyla konuk takımın kalesini yoklasa da top Muslera’yı aşamadı. Gençlerbirliği’nin genç oyuncusu Berat Ayberk Özdemir, maç boyunca sergilediği iyi oyunuyla tribünlerden alkış aldı. Gençler, Ahmet Oğuz’un ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart nedeniyle son beş dakikaya 10 kişi girdi. Son dakikalarda Galatasaray, baskısını arttırmasına rağmen aradığı golü bulamadı. Her iki takım etkili bir oyun sergilese de maç sonunda üç puanı hanesine ekleyen olamadı.

Kaplan: “Kazanmamız gereken bir maçtı”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, iyi oyunlarının galibiyeti hak ettiğini söylerken, Galatasaray’ın salı günkü PSG maçını hatırlatarak, “Onlar bile bu kadar pozisyona giremedi belki, demek ki iyi takımız” dedi. Kaplan, “Kazanmamız gereken bir maçtı, oynadığımız oyunun karışlığı bir puan olmamalıydı. Ürettiğimiz 6-7 pozisyon olmasına rağmen topu kaleye atamadık” diye konuştu. Kaplan, taraftarın yönetime yönelik tepkisi karşısında ise şunları kaydetti: “Ülkemizde böyle durumlarda hep teknik adam suçlanıyor. Bu oyuncu grubuna inanıyorum ve güveniyorum. Başkana layık olmaya çalışıyorum. Beni bu göreve o getirdi, ancak o alır. Öl dese ölürüm, başkası beni bağlamaz.”

Terim: “Gençlerbirliği bizden daha çok savaştı”

Oyuncularını isteksiz futbollarına sitem eden Terim, geçtiğimiz gün Norveç’te bir maçta görev alan ve ülkeye yeni dönen hakeme görev verilmesini de eleştirdi. Terim şöyle konuştu: “Açıkçası sadece istemekle olmuyor, almasını da bilmek lazım. Gençlerbirliği’ni tebrik ediyorum, bizden daha çok koştular savaştılar.” Selçuk İnan’ın ilk 11’de başlatılmasına yönelik sosyal medyadan gelen eleştiriler içinse Terim, “Sosyal medyaya göre karar almıyoruz. Biz de insanız, hata yapabiliyoruz. Her kararımız doğru değil” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24988
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Galatasaray Ankara’da kayboldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat