16 Temmuz 2023, Pazar - 08:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gençlerbirliği- Sivasspor maçında galip yok

Tarih: 22 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

TFF Süper Lig’in 16. haftasında 13. sıradaki Gençlerbirliği, Eryaman Stadyumu’nda lider Sivasspor’u konuk etti. Mücadelede taraflar 2 – 2 ‘lik skorla sahadan berabere ayrıldı.

Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinden sonra yükselişe geçen ve son 5 maçta 10 puan toplayan Gençlerbirliği TFF Süper Lig’in 16. haftasında, Eryaman Stadyumu’nda 33 puanla ligin zirvesinde yer alan, Rıza Çalımbay’ın yönetimindeki Sivasspor’u konuk etti. Saat 14.00’te başlayan mücadeleyi Halis Özkahya yönetti. Maç, Sivassporlu Yatabare’nin 90+7’deki golüyle 2-2 berabere bitti.

Gençlerbirliği fırsatları değerlendiremedi

Maça iyi başlayan Gençlerbirliği oldu. Ev sahibi, maçın başında etkili olsa da defansta kazandığı toplarla başlattığı hızlı atakları gole çeviremedi. Gençlerbirliği’nin maçın başındaki ataklarına karşı etkisiz kalan Sivasspor, 24’üncü dakikada yakaladığı ilk ciddi fırsatta Kone’nin ayağından bulduğu golle deplasmanda 1 – 0 öne geçti. Geriye düştükten sonra oyundan kopmayan ev sahibi, ataklarını sürdürse de aradığı golü bulamayınca ilk devreyi 1 – 0 geride kapattı.

İlk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da iyi başlayan Gençlerbirliği, bu sefer bulduğu fırsatı değerlendirmesini bildi ve Stancu’nun 56’ıncı dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından üst üste ataklarını devam ettiren ev sahibinde, oyuna ikinci yarıda dahil olan Ayite, yakaladığı fırsatı değerlendirip fileleri havalandırdı ancak hakem yardımcısının uyarısını dikkate alarak ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Bu kararın ardından VAR’ın pozisyonda ofsayt olmadığı yönündeki uyarıyı dikkate alan Özkahya, golü verdi ve Ankara ekibi 2 – 1 öne geçti. Öne geçtikten sonra maçın sonuna kadar ataklarını sürdüren ve oyun üstünlüğünü elinde tutan Gençlerbirliği, son dakikada Yatabare’nin ayağından gelen golle yıkıldı. Yatabare’nin 90+7’deki golünün ardından maç 2 – 2 beraberlikle sona erdi.

“Esas lig ikinci yarı başlıyor”

Maçın ardından konuşan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, liderlik yarışındaki takımların puan kaybetmesinden dolayı bu maçın önemli olduğuna değinerek, “Her şeyden önce çok güzel bir maç oldu. Bizim için bu maç önemliydi, geçen hafta bütün takımlar puan kaybetti, bizim bunu daha iyi bir avantaja çevirmemiz için mutlaka buradan galibiyetle ayrılmamız lazımdı” dedi. Kadrodaki eksiklere ve geriye düşmelerine rağmen maçtan kopmadıklarını belirten Çalımbay maçla ilgili,“Sayıları çok olmasa da takımı etkileyen arkadaşlarımız yoktu. Mücadelemiz çok çok iyiydi ama ikinci yarı yaptığımız hatalar oldu goller yedik ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Son dakikaya kadar taktik değiştirdik ve iki forvetle oynadık. Bunun sonucunda da golü bulduk” ifadelerini kullandı. Sivasspor’un şampiyonluk şansıyla ilgili konuşan Çalımbay, “Şu anda oynadığımız oyunla şampiyon olmamız çok zor. O yüzden bize şampiyonluğa oynuyor demek yanlış, biz lideriz. Esas lig ikinci yarı başlıyor.”

“Konsantrasyon eksikliğinden golü yedik”

Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, rakibinin ataklarına karşı çalıştıklarını belirterek, “Bugün ligin lideri, iyi organize olan bir takıma karşı oynadık. Etkili bir takım Sivas o yüzden hafta arasında rakibin yapacağı hızlı hücumları önlem almamız gerekiyordu. Biz de aynı şekilde karşılık vermek zorundaydık, bugün de o yönde bir oyun oynadığımızı düşünüyorum” dedi. Son dakikada yedikleri golle ilgili konuşan Hamzaoğlu, “İyi bir takıma karşı iyi bir oyun oynadık, geri düşmemize rağmen bırakmadık. Bir anlık konsantrasyon eksikliğinden de golü yedik” ifadelerini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26583
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gençlerbirliği- Sivasspor maçında galip yok

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat