4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaragücü teknik direktörü Kaplan: Fenerbahçe maçından iyi skorla ayrılacağımıza inancımız tam

Tarih: 03 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 90

TSYD Ankara Buluşmaları, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan’ı ağırladı. Teknik Direktör Kaplan, hafta sonu oynanacak MKE Ankaragücü – Fenerbahçe maçı başta olmak üzere spor yaşamı ve teknik direktörlük kariyeriyle ilgili soruları da yanıtladı. Ankara’nın deneyimli teknik adamlarından Kaplan, bu hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçına hazırlandıklarını ve sahadan iyi bir skorla ayrılacaklarına inancını tam olduğunu söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Buluşmalarına MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan konuk oldu. Moderatörlüğünü TSYD Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru’nun yaptığı sohbete, Yardımcı Antrenörler Erhan Namlı ve Burhan Akcan da katıldı. TSYD Ankara Şubesi Tesislerinde saat 12.00’de başlayan etkinliğe TSYD Ankara Şube ile protokol imzalayan Ankara ve Hacı Bayram Veli üniversitelerinin iletişim fakültelerinden öğrenciler de katıldı.

“Her maça kazanmak için hazırlanıyoruz”

Bu hafta oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili katılımcılardan gelen soru üzerine konuşan Kaplan, 3 oyuncusunun sakat olduğunu belirterek, 7 Nisan’daki maç için antrenmanlara başladıklarını belirtti. “Kazanmak için çalışıyoruz” diyen Kaplan, “Eryaman’da oynamanın avantajını kullanmak ve önümüzdeki maçtan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. İki takım için de önemli bir maç. Taraftarımızın desteğiyle kazanacağımızı düşünüyorum. Biz her maça kazanmak için hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu maçtan iyi bir skor alacağız”

Fenerbahçe maçını kazanmak için çok çalıştıklarını tekrarladı. Tüm hakemlerin “kaliteli” olduğunu dile getiren Kaplan, zaman zaman gündeme gelen hakem hatalarıyla ilgili de “Hakemlerimizin hepsini seviyoruz, onların da hataları olabilir ama inşallah bu hafta gelecek hakem, hem saha hem VAR’dakilerle iletişim kurar ve gördüğünü çalar. Gördüğünü çalsın o kadar. Ben futbolcularıma inanarak söylüyorum, bu maçtan iyi bir skor alacağız” diye konuştu.

“Lig bittiğinde tekrar buluşalım”

Spor Toto Süper Lig’in bitiminden sonra tekrar sohbet için buluşmak istediğini de belirten Kaplan, “Lig bittiğinde hepimiz burada mutlu bir biçimde toplanırız. Çok güzel hikayeleri daha detaylı konuşabiliriz. Dışarda bıraktığımız oyuncular neden dışarda kaldığını dile getirmek ve taraftarlarımızı bilgilendirmemiz lazım” dedi.

“Yanal’dan öğrendiğim şeyler var”

Teknik Direktör Kaplan, kendisini futbola şu an Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü yapan Ersun Yanal’ın kazandırdığını belirtti. Teknik Direktör Yanal’ı çok iyi tanıdığını söyleyen Kaplan, sahaya çıkınca Yanal’a başarılar dileyeceğini ve misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını da belirtti. Kaplan, “İnşallah bir adım önde olur ve kazanırız. BMaçta neler yapabileceğini çok iyi biliyorum” dedi.

“Boş mukaveleyi imzalarım”

Katılımcıların “Mustafa Kaplan’ı neden hep Ankara takımları ile tanıyoruz?” sorusunu yanıtlayan Kaplan, tüm futbolculuk ve hocalık kariyerinin Ankara’da olduğunu ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dışarı gitmek istemiyorum. Her şey maddiyat değil. Giresun maceram oldu ama Hacettepe’den İlhan Bey’i kırmak istemediğim için döndüm. Profesyonel olarak yaptığımız bir iş ama Ankaragücü’nde bana sahip çıkan bir Mehmet Yiğiner varken, gelecek sene de bu kulüp benimle devam etmek isterse, Mehmet Yiğiner’in önüme koyacağı boş mukaveleyi imzalarım. Çünkü ben bu kulüpte doğdum, bu kulüpte gözümü açtım ve her zaman devam etmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Hepimizin amacı Ankaragücü’nü iyi yerlere getirmek”

“MKE Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, bu zor görevi size niye verdi?” sorusunu da yanıtlayan Kaplan, “Mehmet Yiğiner de riski seven bir adam. Biz bu kulübün adamıyız. Ankara çocuğuyuz. İşimize bakıyoruz. Hepimizin amacı Ankaragücü’nü iyi yerlere getirmek, Ankaragücü’nü kümede tutmak” dedi.

TSYD Ankara Şube Başkanı Doğru: “Meslek duayenlerimizle gençlerimizi bir araya getiriyoruz”

Etkinlikle ilgili kısa bir konuşma yapan TSYD Ankara Şube Başkanı Doğru, bu tür organizasyonların öğrenci arkadaşların muhabirlik faaliyetlerini görmeleri açısından önemli olduğunu vurguladı. TSYD Ankara Buluşmalarında farklı konseptlerde sohbetler de düzenlendiğini belirten Ankara Şube Başkanı Doğru, “Meslek duayenlerimizle gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Bugün de konuğumuz Mustafa Kaplan’dı. Onunla sohbet ettik. Amacımız hem genç hem duayen meslektaşlarımızla spor tarafında olanları ve bireyleri bir araya getirmek” ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Bulut: “Spor muhabirliği önemli bir gazetecilik alanı”

Sohbette söz verilen İLEF Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut, TSYD ile İLEF arasından imzalanan protokolü hatırlatarak, TSYD Ankara Şubesinin sağladığı imkanların öğrencilere spor muhabirliği konusunda profesyonel deneyimler kazandırdığını ifade etti. Sporun hem önemli bir gazetecilik alanı hem de geniş bir istihdam alanı olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Bulut, “Öğrencilerimiz de bu imkanı mümkün olduğunca kullanmak istiyor. Protokol imzalandığından bu yana her hafta her maçı takip eden öğrencilerimizin gösterdikleri gelişimi de yakından görebililiyoruz” dedi. Bu tarz söyleşilerin de müsabakalar haricindeki spor muhabirliği faaliyeti içinde oldukça önemli olduğunu belirten Bulut, “ Hem Sayın Hüseyin Doğru şahsında tüm TSYD Ankara Şube yönetici ve çalışanlarına hem de MKE Ankaragücü’nün değerli teknik direktörü Mustafa Kaplan ile ekibine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sohbet, katılımcıların MKE Ankaragücü Teknik Direktörü ve Yardımcı Antrenörleriyle toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22501
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaragücü teknik direktörü Kaplan: Fenerbahçe maçından iyi skorla ayrılacağımıza inancımız tam

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat