16 Temmuz 2023, Pazar - 14:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sahaya bu kez kadınlar hakimdi

Tarih: 11 Aralık 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 339

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF)’nin kadın öğrencileri, 4’er futbolcudan oluşturdukları takımları ile 1 saat boyunca Cebeci Kampüsü içindeki ‘Teras Halı Saha’da ter döktü.

Genelde erkek öğrencilerin futbol maçı yapmasına alışkın olduğumuz Teras Halı Saha’da, bu kez kadınlar vardı. İLEF’te öğrenimine devam eden Nur Öksüz’ün organize ettiği futbol maçı, gerek kadın gerekse erkek öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Takımlar 4’er oyuncudan oluşuyordu. Nur Öksüz, Ünzile Şahin, Tuğçe Korkmaz ve Börteçiçek SipahiThe Hatun’: Gülüzar Coşkun, Damla Bürçeler, Pelin Korkmaz ve Özge Ertik ise ‘Bir Amacımız Yok’ adlı takımda ter döktü. Pelin Korkmaz, Damla Bürçeler ve Tuğçe Korkmaz mücadele ruhunu kaybetmeksizin maça damgasını vurdu. The Hatun, 17–9 mağlup oldu.

Feminist bir tavırlarının olmadığını söyleyen Nur Öksüz, “Börteçiçek ile beraber erkeklerin düzenlediği ‘İLEF Halı Saha Futbol Turnuvası’na gittiğimizde kadınlar olarak biz de bir maç ayarlayalım dedik” ifadesini kullandı. Börteçiçek Sipahi ise şöyle konuştu: “Saha görevlilerinin, sahayı kiralamaya gittiğimizde vermemelerinden korktuk. Korktuğumuz gibi olmadı, aksine çok iyi karşıladılar.”

Hakem yoktu

Maç başında Hakem Ender Baykuş sahada değildi. Futbolcular hakemsiz ve eksik oyuncuyla maça başlamak zorunda olduklarını gördüklerinde telaşlandılar. Maça 6’şardan 12 kişi ile başlayacaklarını, fakat bazı arkadaşlarının işlerinin çıkması gerekçesiyle gelmemesinden yakınan Sipahi, “Aslında baştan ciddiye almadılar. İptal olacağını düşünüp gelmediler” dedi. Ender Baykuş’un maça gelmemesi sonucu Arda Türkoğlu hakemlik görevini üstlendi, ancak maç adil olmadı.

Kadınların futbol konusunda desteklenmesi lazım

Yaklaşık 50 kişinin izlediği maç coşkulu geçti. Sipahi, “Güvenlik görevlileri, 9 yıldır bu okuldayız, daha önce böyle bir şey görmedik, biz de gelmek istiyorduk dediler” şeklinde konuştu. Kadın öğrencilerin bunu destekleyeceğini düşündüklerini belirten Sipahi, “Öğrenciler tarafından destek göreceğimize inanıyorum. Ama onu öncesinde İLEF’te Beden Eğitimi dersi hocası Hülya Coşkun’un da bizi desteklemesi lazım” dedi. Öksüz ise, kadınlar arası futbol maçlarının devamını getireceklerini belirtti.

Maça damgasını vuran Pelin Korkmaz, çok fazla darbe yediğini ve sakatlandığını söyledi. Tuğçe Korkmaz ise, Damla Bürçeler’in birçok topunu kurtardığını, futbol oynamanın zor olduğunu anladığını dile getirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1502
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sahaya bu kez kadınlar hakimdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat