17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘Sporun amatör ruhunu yaşatacağız’

Tarih: 12 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 135

Aralık ayında 1’inci yaşını kutlamasına rağmen 15 yıllık bir birikime sahip olan Çankaya Eskrim Spor Kulübü, her yaştan sporcularıyla eskrim sporunun amatör ruhunu yaşatmayı hedefliyor.

‘Sporun amatör ruhunu yaşatacağız’

Fotoğraf: XINHUA

Kurulduğu günden bu yana, eskrim sporunu amatör bir ruhla insanlara tanıtmaya çalışan Çankaya Eskrim Spor Kulübü, 15 yıllık birikimiyle bu sporu ülkemizde zirveye çıkarmayı hedefliyor. Çankaya Eskrim Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Ozan Sarı, eskrim sporunun Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlandığını belirtti. “Sevmediğiniz bir şeyi yapamazsınız ve başaramazsınız” ifadesini kullanan Sarı, öncelikli amaçlarının eskrimi insanlara anlatmak, tanıtmak ve spor kültürünü onlara kazandırmak olduğunu, bunları kazandırdıktan sonra ise iyi performans gösterebileceklerini söyledi.

“Aslında eskrim tarihimiz çok eski”

Eskrim geçmişlerinin eski olduğuna işaret eden Sarı, “Kulübümüzün geçmişi 1 yıllık gibi görünse de buraya destek veren insanlar, kulübümüzün danışmanları, antrenörleri, geçmişlerinde hayatlarını eskrime adamış insanlardır. Çünkü insanlar bir ömür harcıyorlar ve bu kulübü, sporu yaşatmaya çalışıyorlar” dedi. Ayrıca 7 yaş üstü her gruba ders verdiklerinin de altını çizen Sarı, kendilerinin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’den sonra en büyük yaş gruplarına ders veren kulüp olduklarını dile getirdi. Eskrim kulüplerinin arttığına da değinen Sarı,  Türkiye’de kulüpsel anlamda kendi kulüplerinin yanı sıra, ODTÜ Spor Kulübü, Ankara Eskrim Spor Kulübü, İstanbul’da İstanbul TED, İstanbul Altınyurt gibi iyi kulüplerin olduğunu ve Türkiye’de yirminin üzerinde ilde de çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

“Eskrim, satrancın hızlandırılmış versiyonudur”

Eskrimin odaklanma, konsantrasyon, denge, çabuk düşünme, analitik zeka, anında karar verme, uygulama kabiliyeti, problem çözme ve yetenek gibi birçok özelliği içinde barındıran bir spor dalı olduğunu söyleyen Antrenör Ali Dağdevirentürk, “Bu spor satrancın hızlandırılmış versiyonudur” şeklinde konuştu.

Gazi Kupası’nda üçüncülük

En son Gaziantep’te düzenlenen Gazi Kupası’nda, sporcularından Ata Gürler’in ilk sekize girerek, Yiğit Oğulcankaya’nın da üçüncü olarak takımlarına hem madalya hem de kupa kazandırdığını vurgulayan Sarı, bu başarının sırrını şöyle açıkladı: “Uyguladığımız antrenman saatleri, antrenörlerimizin büyük gayretleri ve sporcularımızın büyük çabaları ile bu başarıları elde ettik.”  Nisan ayı başlarında Dünya Gençler ve Yıldızlar Şampiyonası’nın düzenleneceğini ve 9. Akdeniz Eskrim Şampiyonası’nda mücadele eden sporcuların, yine podyuma çıkmak ve madalya kazanmak için mücadele edeceğini hatırlatan Antrenör Ali Dağdevirentürk, bu turnuvanın gençler ve yıldızlar için çok profesyonel olduğunu söyledi. Ancak Dağdevirentürk, başarının kendilerine biraz uzak olduğunu, daha alt düzeylerdeki kategorilerde kazanılan başarıların medya tarafından şişirilmesinin kendilerini rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/830
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘Sporun amatör ruhunu yaşatacağız’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat