17 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sporun can damarı amatörler

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 51

Türkiye’de spor denilince akla ilk gelen kuşkusuz futbol oluyor. Durum böyle olunca sporun “amatör’’ diye nitelenen diğer branşları “üvey evlat’’ muamelesi görüyor.

Türkiye’de spor denilince akla ilk gelen kuşkusuz futbol oluyor. Durum böyle olunca sporun “amatör’’ diye nitelenen diğer branşları “üvey evlat’’ muamelesi görüyor. Türkiye Amatör Kulüpler Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan, Türk sporunun en önemli noktasına vurgu yaparak “Bunların başında katıldığı her turnuvadan madalya ile dönen tekvando, judo, atletizm gibi birçok amatör federasyon geliyor. Başarılı olmalarına rağmen hak ettiği değeri göremiyorlar. Türkiye’de şu an 60 tane özerk ve özerk olmayan amatör spor federasyonu mevcuttur” dedi.

 “Sporun kanayan yarası’’

Amatör sporlardan sorumlu en yetkili kişi olan Türkiye Amatör Kulüpler Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan, sporun kanayan yarası amatör branşlarla ilgili, “Türkiye’de en popüler sporun futbol olması normal. Anormal olan amatör branşların görmezlikten geliniyor olması. Pek çok zorluğa rağmen birçok amatör federasyonumuz katıldığı her turnuvada bayrağımızı göndere çektiriyor. Sporun olmazsa olmazı amatör sporlardır’’ diyerek amatör sporların önemine dikkat çekti.

“Popüler futbolla gelmeyen başarı amatör branşlarla geliyor’’

Yıllarını amatör spora vermiş biri olarak bilinen Sabah Gazetesi Ankara Spor eki şefi Ali Öcal da amatörlere hak edilen değerin verilmediğini söyledi. Öcal, Türkiye’de amatör branşların yok sayıldığını belirterek şunları dile getirdi: “Yıllardır futbol takımlarımızın alamadığı başarıları amatörler bir yılda kazanıyor. Aslında son yıllarda amatör spor hatırlanmaya başlandı fakat daha çok ilgi gösterilmesi gerekir.” Öcal son olarak “Tabii ki futbol kadar ön planda olmasını istemek ve yatırım yapılmasını beklemek hayalcilik olur. Önemli olan amatör sporları yok saymamaktır.” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1966
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sporun can damarı amatörler

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat