23 Temmuz 2023, Pazar - 11:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘Taraftar farklı, seyirci farklı’

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 60

Ankaragücü taraftarlarıyla Ankaragücü ve futbolu konuştuk.

‘Taraftar farklı, seyirci farklı’

Ankaragücü’nün en popüler taraftar grubu olan Gecekondu’nun amigosu Ali İmdat taraftarlık duygusunu: “Kelimelere sığmayan bir şey, bazen ailemize göstermediğimiz ilgiyi Ankaragücü’ne gösteriyoruz” şeklinde açıkladı. İmdat: “Taraftarlık manevi değerlere sahip çıkmaktır, taraftar her maça gelir. Biz üçüncü lige düşsek bile stada gelir bizi destekler ama seyirci farklıdır, seyirci iyi futbol ister kaliteli oyuncu ister.” diyerek taraftar ve seyirci ayrımını yaptı.

İmdat; taraftarı, tüm spor karşılaşmalarına giden, artık kendisinde grup kimliği oluşmuş, takımını her yerde destekleyen kişi olarak tanımladı. Tribünlerin insanları birleştirdiğine de değinen İmdat: “Tribüne gidildiği zaman en zengin de en fakir de orada buluşur, hep birlikte takımlarını desteklerler.” dedi ve tribünlerin insanlar arasında kaynaştırıcı etkisi olduğunu belirtti. İmdat, tribünlerin toplumsal olaylara daha duyarlı olduğunu, orada insanların tüm dertlerini, sıkıntılarını unuttuğunu ve insanların tribünlerde başka bir kişiliğe büründüğünü de sözlerine ekledi.

“Her Ankaralı Ankaragücü’nü desteklemeli”

Ankaragücü’nün en büyük taraftar grubu olan Gecekondu grubundan Caner Sarıkaya, “Bizi Ankaragücü’ne bağlayan şey, Ankaragücü’nün Ankara adını taşıması ve Ankara’nın en eski kulübü olmasıdır. Biz Ankaralıyız ve Ankara’nın ekmeğini yiyoruz, başka bir takımı desteklemek Ankara’ya ihanet olur. Ankaragücü bizim takımımız ve her Ankaralı da Ankaragücü’nü desteklemelidir.” diyerek Ankaragücü sevgisini belirtti. Gecekondu’nun, Ankara’nın diğer takımı olan Gençlerbirliği’ne ve taraftarlarına bakışı gayet ılımlı. Gecekondu taraftarı Sarıkaya: Ankaragücü ve Gençlerbirliği takımları Ankara’yı tanıtan ve Ankara’dan beslenen kulüpler, Gençlerbirliği kulubü ile aramızda hiçbir zaman tartışma veya kavga olmaz, onlarla dost kulüpler ve taraftarlarız, bazı deplasmanlarda biz onları destekleriz bazı deplasmanlarımızda da onlar bizi destekler. Mesela 2004 yılında Gençlerbirliği ile Trabzonspor Türkiye Kupası finalinde karşılaştılar. Biz Ankaragüçlüler olarak, İstanbul Olimpiyat Stadı’ndaki finalde Gençlerbirliğini desteklemeye gittik. Eğer bizim de öyle bir durumumuz olsa onlar da bizi destekler.” dedi.

Ankaragücü’nün her şeyi “Gecekondu”

Gecekondu Ankaragücü’nün en büyük taraftar grubudur. Ankaragücü maçlarında kale arkasında bulunan tribünde otururlar, hemen hemen bütün deplasmanlara giderler ve takımlarını asla yalnız bırakmazlar. Ankara’da yıllardır yaşayanlar ve Ankara’nın yerlileri Ankaragücü dışında takım tutmazlar. Gecekondu grubunu da onlar oluştururlar. Zaten grubun adından da anlaşılacağı gibi bu taraftar grubunun üyeleri, Ankara’nın gecekondularında otururlar. Caner Sarıkaya: “Ankaragücü için gitmeyeceğimiz deplasman yoktur, biz takımımızı her yerde destekleriz bu bizim görevimiz.” diyerek takımına olan bağlılığını gösterdi.” Sarıkaya; ‘‘Bu takım Türkiye’nin en büyük taraftarına sahip, ama yöneticilerimiz gereken transferleri yapmıyor, biz yüzüncü yılımızda şampiyonluk hedefliyorduk, ancak olmadı, biz taraftar olarak görevimizi yerine getirdik, yöneticilerimiz ve oyuncularımız üstüne düşeni yapamadılar.” diyerek sitemde bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1983
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘Taraftar farklı, seyirci farklı’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat