23 Temmuz 2023, Pazar - 13:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye’de boks yeniden öğretilecek

Tarih: 19 Aralık 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 189

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’nda alınan başarısız sonuçların ardından boksta yeniden yapılanmaya gideceklerini belirtti.

Türkiye’de boks yeniden öğretilecek

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Ekim ayında Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’ndaki alınan başarısız sonuçların ardından boksta yeniden yapılanmaya gideceklerini belirtti. Mevcut sistemin artık kendi ayakları üzerinde duramadığını söyleyen Gözgeç, Türkiye’deki spor sisteminde ardı ardına başarı beklendiğini, bunun ise hiçbir ülkede mümkün olamayacağının altını çizdi.

Türkiye’deki aceleci sistemi eleştiren Başkan Gözgeç, “Birçok spor dalında eğitim sorunu var ve bu durum günlük çözümlerle aşılamaz. Çocukların küçük yaşta hangi spor dalına eğilimi varsa uzmanların yardımıyla tespit edilmeli ve çocuk o spora yönlendirilmelidir” dedi. Türkiye’de sporcu bilincinin olmadığını söyleyen Gözgeç, ülkemizde gençlerin 18 yaşına geldiğinde spora başladığını, ekol ülkelerde ise bu yaşın 7-8 olduğunu belirtti. Gözgeç, “Erken yaşta sporla sistematik olarak tanışan bu sporcular, 16-17 yaşında olimpiyat şampiyonlukları kazanıyor. Bu sistem bizde neden olmasın? Planlı ve sabırlı bir çalışmayla bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

“Boksun ABC’sini öğreteceğiz”

Türkiye’de boks için artık sistematik bir şekilde çalışacağını ve bu sporu okullara sokacaklarını dile getiren Gözgeç, “Çocuklar küçük yaşta spora yönlendirilecek. Sonra boksta yetenekli olan çocukları, açacağımız boks okulunda eğiteceğiz.” şeklinde konuştu. Kısacası boksun ABC’sini öğreteceklerini dile getiren Gözgeç, böylece Türkiye Boks Federasyonu olarak hem sağlıklı bir nesil hem de olimpiyat ve dünya şampiyonalarında başarılı olacak sporcular yetiştireceklerini belirtti.

“İstikrarsızlığın sebebi, eğitim eksikliği”

Ankara’da Haziran ayında yapılan Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’nda, şampiyon olan sporcunun dört ay sonra düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ilk turda elenmesinin büyük bir istikrarsızlık olduğunu belirten Eyüp Gözgeç şunları söyledi: “Bu istikrarsızlığın sebebi altyapılarımızdaki eğitim eksikliğidir. Bunu düzeltmek için bu sistemi getirdik. Sadece boksta değil bütün sporlarda ekol olmuş bir Rusya örneği var önümüzde. Sporu okullara sokuyorlar ve branş okulları açıyorlar. Bizim de uzun vadeli düşünerek böyle bir sistem oluşturmamız gerekir. Türkiye Boks Federasyonu olarak biz kendi okulumuzu açacağız. ”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/988
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye’de boks yeniden öğretilecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat