15 Temmuz 2023, Cumartesi - 18:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Bizim siyasetimiz ekmek siyaseti”

Tarih: 20 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 47

Gelen şikayetler üzerine 2 Eylül 2019’da kaldırılan muavinlik sistemi yüzünden 400’e yakın muavin işsiz kaldı. Belediye tarafından iş sözü verilen muavinler, verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 2 Eylül’de vermiş olduğu kararla özel halk otobüslerindeki muavinlik sistemi yerine, validatör sitemi getirildi. Muavinlerin iddiasına göre validatör sisteminin getirilmesinde ana sebep, bazı yolcuların şikayetleri. Validatör sisteminin getirilmesinin 2-3 yıldır gündemde olduğunu belirten muavinler, özellikle ücretsiz binen yolcuların kendilerini şikayet ettiğine dikkat çekiyor.

Muavinler dezavantajlı vatandaşların doğal hakları olan, devlet tarafından da güvence altına alınan ücretsiz biniş hakkını suiistimal ettiğini, koltukları işgal edip diğer yolcuları mağdur ettiklerini, ücretsiz binişlerin kendilerine ekonomik olarak zarar verdiğini de söylüyor. TBMM’nin 2002 yılında aldığı karar sebebiyle ücretsiz yolcu taşımacılığına belediyenin bir yaptırım uygulayamayacağını belirten muavinler kararın özel halk otobüsü şoförlerini ve muavinlerini ekono mik olarak zarara uğrattığını ifade ediyor.

Günlük işlerde sigortasız çalışmaya başladılar

Belediye tarafından muavin sistemine son verilmesinin ardından 400’e yakın muavin işsiz kaldı. İşten çıkarılan ve bu yüzden mağdur olan muavinlerden bazıları günlük işlerde ve sigortasız olarak çalışıp hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.  Bu durumun geçici olduğunu belirten muavinler belediye tarafından kendilerine verilen iş sözünün tutulmasını istiyor.

Muavinler şöyle diyor: “Birçok arkadaşımızın ehliyeti, SRC ve psikoteknik belgeleri var, arkadaşlarımız sistemi ve yolcuyla nasıl iletişim kurulacağını biliyor. Bu yüzden şoförlük alanındaki işe alımlarda önceliğin bizde olacağını düşünüyoruz ama sadece şoförlük değil, iş ayırmadan hangi birimde alım varsa çalışabiliriz. Bu validatör sistemi fikri eski belediye yönetimi zamanında da konuşuluyordu, şimdiki ABB yönetiminin aniden ortaya attığı bir karar değil. Siyasetle alakamız yok, bizim siyasetimiz ekmek siyaseti.”

Mansur Yavaş’a güveniyoruz

Kendilerine verilen iş sözünün tutulacağına dair umutlu olan muavinler, “Mansur Yavaş’tan umutluyuz. Biz onu, özverili olduğunu ve insan haklarına değer verdiğini bildiğimiz için seçtik. En büyük beklentimiz bu konuda özverili davranıp mağduriyetimizi gidermesi” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25767
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Bizim siyasetimiz ekmek siyaseti”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat