27 Nisan 2024, Cumartesi - 07:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bulgaristan’dan Prof. Dr. Hüseyin Mevsim’e Onur Nişanı

Tarih: 28 Aralık 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 24

Bulgaristan Kültür Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Hüseyin Mevsim’e Onur Nişanı ve Şeref Belgesi takdim etti. Resepsiyonda Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yılı da kutlandı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Mevsim, bu sene Bulgaristan’da Onur Nişanı ve Şeref Belgesine layık görüldü. Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliğinde Prof. Dr. Mevsim için tören ve resepsiyon düzenlendi.

Bulgaristan Kültür Bakanlığının her sene bir bilim insanına layık gördüğü ödülü Büyükelçi Angel Cholakov takdim etti. Ödül törenine Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Doç. Dr. Engin Sarı ve Doç. Dr. Zafer Kıyan da katıldı.

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov, Prof. Dr. Hüseyin Mevsim’in akademik çalışmalarının, çevirdiği eserlerin Bulgar kültürünün hem Türkiye’de hem de dünyada yayılmasında çok büyük katkısının olduğunu belirterek, Onur Nişanını tüm Bulgarların teşekkürlerini ileterek takdim ettiğini söyledi.  Büyükelçi Cholakov, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladı.

Büyükelçi Angel Cholakov

Bulgaristan Kültür Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen Prof. Dr. Hüseyin Mevsim şunları söyledi:

“Bu ödülü dört gerekçeyle çok önemsediğimi belirtiyorum. Birinci gerekçe bu ödülün adında kültür geçen bir devlet dairesinden alıyor olmamdır. İkinci gerekçe bu ödülün Aziz Kiril ve Metodiy kardeşlerin ve Bulgar, Slav kültürü günü olan 24 Mayıs’ta verilmiş olmasıdır. Üçüncüsü bu ödülün Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yılında verilmesidir. Dördüncü gerekçem ise 100 yıllık Cumhuriyetin kalbi Ankara’da Bulgar-Türk kültür ilişkilerinin gelişmesi için samimi gayret sarf eden Ekselansları Angel Cholakov’un elinden alıyor olmamdır.

Prof. Dr. Hüseyin Mevsim

Bulgaristan’ın Kırcaali ilinde doğan ve eğitimi için Ankara Üniversitesi’ne gelen Prof. Dr. Mevsim’in hayatı resepsiyonda slayt gösterisinde izlendi.

Büyükelçi Angel Cholakov, Doç. Dr. Engin Sarı ve Doç. Dr. Zafer Kıyan

134. Sayı – Sayfa 4

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36727
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bulgaristan’dan Prof. Dr. Hüseyin Mevsim’e Onur Nişanı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇGD, “2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini” açıkladı: Görünüm’e Teşvik Ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2023 yılının başarılı gazetecilerini belirledi. Gazetemiz, deprem bölgesinden yaptığı haberlerle Teşvik Ödülü'ne değer görüldü.

Kapat