17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TVF Başkanı Üstündağ: “Kolay değildi zoru başardık”

Tarih: 20 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 49

Türkiye, ev sahibi olduğu CEV Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, şampiyonayı GÖRÜNÜM’e değerlendirdi.

Ankara, son yılların en büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. İlk kez dört ülkenin ev sahipliğinde (Türkiye, Macaristan, Polonya, Slovakya) ortaklaşa düzenlenen 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın en uzun soluklu etabı 23 Ağustos – 8 Eylül tarihlerinde Ankara Spor Salonu’ndaydı. Toplam 24 ülkenin katıldığı şampiyonanın Ankara ayağında 11 ülke mücadele etti.

Finale kalan Türkiye şampiyonluk maçında, Sırbistan’a karşı oynadı. Şampiyonanın birincisi tie break’teki 15-13’lük üstünlüğüyle Sırbistan olurken, Filenin Sultanları Avrupa’nın en iyi ikinci takımı oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, CEV Avrupa Şampiyonası’nın ardından GÖRÜNÜM’ün sorularını yanıtladı.

“Kalabalığın önüne çıkmak kolay değildi”

Organizasyonun ev sahibi taraflarından biri olarak turnuva sürecini değerlendiren TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, şöyle konuştu: “Biz, her şeyin en iyisini yapan bir ülkeyiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok fakat voleybolda 14 bin taraftar önüne çıkmak kolay değildi. Salon hep doluydu, insanlar merdivenlerde oturuyordu, dışarıda ekranlar kuruldu. Voleybolun geldiği bu noktada organizasyonu yapmak kolay değildi ama zoru başardık.”

“Hırvatistan maçı dönüm noktasıydı”

Hırvatistan-Türkiye maçının kendileri için kırılma noktası olduğunu söyleyen Üstündağ, “Bu maçın telafisi yoktu, o maçtaki mağlubiyet bizim turnuvaya veda etmemize sebep olacaktı. O maç bir dönüş maçı oldu” ifadelerini kullandı. Üstündağ, aylarca verdikleri emeğin birkaç saat içerisinde uçup gidebileceğini belirterek, “Bence her takımın turnuvalarda aklını başına getirecek böyle bir maç oynaması olağan olduğu kadar, takımda turnuvanın kalan maçları açısından olumlu bir etki bırakıyor” dedi.

“Herkes sultanların yanında oldu”

Diğer spor branşlarından da destek gördüklerine değinen Üstündağ, “Voleybolun bu organizasyonunda Filenin Sultanlarına, bu ülkenin bütün paydaşları, federasyonlar, kulüpler, dünya veya olimpiyat derecesi alan tüm sporcular inanılmaz bir destek verdi. Herkes ‘Biz de sultanların yanındayız, ülkemizde önemli bir organizasyon yapılıyor’ dedi. Herkesin inancı tamdı, destek veren camiaları mahcup etmediğimizi düşünüyorum. İnşallah her branşta bu ülke güzel günleri yaşayacak.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25721
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TVF Başkanı Üstündağ: “Kolay değildi zoru başardık”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat