23 Temmuz 2023, Pazar - 18:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Modern binaya Büyükşehir engeli

Tarih: 11 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 181

Ankara Kızılay’daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası yerine yapılması planlanan modern binaya Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden olumsuz karar çıktı.

Modern binaya Büyükşehir engeli

SGK’nın, Kızılay’da SSK İşhanı olarak da bilinen binasını satın alan Çankaya Belediyesi bu binayı yıkıp yerine Çankaya Belediyesi Hizmet Binası yapmayı planlıyor. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre şu anki bina yıkılırsa yerine yeni bina yapılamayacak.

Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Deran Atabey, SSK İşhanı yerine, alt katında otoparkı olan, üst katlarına da altıda biri Çankaya Belediyesi’ne ait modern hizmet binası yapılması planlandığını söyledi. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin plan değişikliğine gittiğini belirten Atabey, “Büyükşehir Belediye Meclisi bir karar alarak plan değişikliğine gitti. Şu anki bina yıkıldığı takdirde yerine yeni binanın yapılamayacağını, bu alanın altı otopark üstü meydan olarak düzenlenmesi gerektiği kararını aldı. Ancak bu karar hukuka aykırıdır. Çankaya Belediyesi bu alan üzerinde modern bir bina yapmakta kararlıdır. Gerekirse hukukî yollara gidilecektir” açıklamasını yaptı.

Ankara’nın büyük çapta trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Atabey, “Bu alanın altına yapılacak otoparkla Ankara trafiği biraz olsun rahatlayacaktır” şeklinde konuştu. Atabey, Kızılay’ın bir meydanı olmadığını, bu alana yapılacak meydan ile Ankara’nın en büyük meydanının yapılmış olacağını sözlerine ekledi.

Bu binada bulunan işyeri sahipleri konusunda ise Atabey; “Bizim esnafı mağdur etmek gibi bir niyetimiz yoktur. Buradan çıkan bazı esnaflara Kurtuluş Parkı karşısındaki Çankaya Belediyesi’ne ait olan çok katlı otoparkın altında boş dükkânlar olduğunu söyledik. Yani yer göstermiş olduk. Oraya gidip gitmemek kendi bilecekleri bir şeydir” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1510
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Modern binaya Büyükşehir engeli

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat