4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tıp Fakültesi’nde ‘Dumansız Hava Sahası’

Tarih: 29 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 168

Kanserle Savaş Haftası çerçevesinde bu yıl beşincisi düzenlenen “Sigara veya Sağlık Sempozyumu” Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi’nde ‘Dumansız Hava Sahası’

Sempozyumum, Ankara Üniversitesi Onkoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sigara Savaş Grubu (SİSAG) ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirildi.

“Sigarasız Üniversite, Öğrencilerimizle El Ele” temalı sempozyumun açılış konuşmacıları arasında bulunan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ “Dumansız Kampüs” ve “Dumansız Türkiye” projeleri için çalışmalarının hızla devam ettiğini belirttiler. AK Parti hükümeti döneminde sigarayla mücadele adına birçok uygulamalarda bulunduklarını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, “Sigara ile mücadele konusunda sağlık çalışanlarının da bilgilendirilmesi gerek” dedi. Bakanlığı süresince hiç bir sigara şirketi sorumlusu ile görüşme gerçekleşmediğini belirten Akdağ “bu firmaların hükümetin karalılığını bildiklerini” söyledi. Asistanlık yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde kanserli çocukları tedavisiyle ilgilenen Akdağ, incelemelerinin sonucunda birçok çocuğun pasif içiciliğe maruz kaldığını belirtti ve pasif içicilik sonucu kanser oranının artmasının nedenin “aile” olduğunu vurguladı.

Rektör Taluğ ise, son yıllarda dumansız sahaların yaygınlaştırılması ve sigara fiyatlarının artmasıyla birlikte 90’lı yıllarda imrendiğimiz ülkeler arasında yer aldığımızı söyledi. “Sigara veya Sağlık” konulu konferansta Ankara Üniversitesi öğrencileri de söz aldı. Gençlerin sigaraya başladıkları ortam ve sigaranın bırakılamama nedenleri gibi konularında yer aldığı sempozyumda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek, “Gençlik, Sigara ve Yeni Medya İlişkisi” hakkındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Ankara Üniversitesi Onkoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Sigara Savaş Grubu Başkanı Konferansta söz alan Prof. Dr. Fikri İçli  Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine dayanarak dünyada her on saniyede bir kişinin sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti. Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Ökten ise meslek yaşamından örneklerle akciğer kanseri olan hastaların sigara içme oranının son yıllarda azaldığını söyledi. Sempozyumda Ankara Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen “Sigaranın yerine sağlıklı alternatifler” konulu karikatür, resim ve fotoğraf yarışmasının ödülleri de sahiplerini buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/491
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tıp Fakültesi’nde ‘Dumansız Hava Sahası’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat