4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Büyüktürkoğlu, ‘Yaptığım işi bir kişi beğenmişse o bana yeter’

Tarih: 09 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

Hollywood’da çekilen ilk Türk filminin yönetmeni Aclan Büyüktürkoğlu, yönetmen adaylarının yurtdışını denemelerini tavsiye etti

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda öğrencilere tavsiyede bulunan Büyüktürkoğlu, özellikle Hollywood’da yönetmenlere daha çok değer verildiğini belirtti. Yeşilçam ile Hollywood arasındaki en önemli ayrımın bu olduğunu söyleyen Büyüktürkoğlu, ”Bizde yetenekli kişilere fırsat tanınmıyor. Genç sinemacılar yurtdışına gitme korkusunu yenemiyor aslında böyle bir korku yersiz, yapılması gereken sadece kişinin kendine güvenmesi ve yeteneğini ortaya koymasıdır” dedi. Büyüktürkoğlu, genç sinemacıların, dil konusunda kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirtirken, bu konuda yılmadan çalışılması gerektiğine değindi.

Söyleşiye katılımın az olduğunu belirten Büyüktürkoğlu, popüler ve sanat değeri taşımayan filmlerin salonları doldurduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer ben saçma sapan şeyler yapıyor olsaydım ve gazete manşetlerine çıksaydım bu salon tıklım tıklım dolmuş olurdu”.

“Öykünüzü yazıp filmini çekin”

Zor şartları olan bir ülkede yaşadığımızı bunun da hayata bakış açımızı etkilediğini söyleyen Büyüktürkoğlu, Türkiye’de, psikolojik olarak rahatsız edecek filmlerin seyredilmediğini daha çok konuları ağır ve kaygısı olmayan filmlerin seyredildiğini belirtirken neden olarak da kendimizi göreceğimiz filmlere gitmeye cesaret edemediğimizi ifade etti. Sözlerinin devamında sinema sektörünün olumsuzluklarına değinirken Türkiye’de önyargılı insanların fazla olduğunu gençlere fazla şans tanınmadığını dile getirdi.

Sinemadaki oyunculuğun tiyatrodaki oyunculuktan farklı olduğunu söyleyen Büyüktürkoğlu, “Oyunculuğun temelde adam olmaktan, insan olmaktan başladığını ve duygularla yapılan bir meslek olduğunu” belirtti. Temelde bir etkileşim meselesi olduğunu ifade etti ve insanların bu mesleği icra ederken öncelikle kendileriyle barışık olmaları gerektiğini belirtti.

Büyüktürkoğlu, Hollywood ile Yeşilçam sineması arasında temel farklar olduğunu, işi yapanın hakkının mutlaka verildiğini ve yurtdışında birçok oyuncu yetiştirdiğini söyledi. İnsanların yurt dışına gitme korkusunu yenemediklerini dile getiren Büyüktürkoğlu böyle bir korkunun yersiz olduğunu, yapılması gerekenin sadece kişinin kendine güvenmesi ve yeteneğini ortaya koyması gerektiğini ekledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2130
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Büyüktürkoğlu, ‘Yaptığım işi bir kişi beğenmişse o bana yeter’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat