23 Temmuz 2023, Pazar - 07:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Küçük Prens koleksiyonları Ankaralılarla buluşacak

Tarih: 15 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 205

Dünya edebiyatının önemli eserleri arasında yer alan, dünyada en çok okunan kitaplardan biri olan Küçük Prens’in Türkiye’deki koleksiyonerleri, Ankara’da ortak bir sergi açıyor.

Dünya edebiyatının önemli eserleri arasında yer alan ve tüm dünyada büyük bir okuyucu kitlesi bulunan Küçük Prens’in Türkiye’deki koleksiyonerleri kolektif bir sergi düzenliyor. Tayfa Kitapkafe’de 16 – 24 Mayıs’ta “Dünyanın Küçük Prens Sergisi” adıyla yapılacak sergide, 48 Küçük Prens koleksiyoneri, koleksiyonlarını bir hafta boyunca Ankaralılara açacak.

Küçük Prens’in 1953’ten itibaren basılan Türkçe edisyonlarının da sergileneceği hafta içinde, film gösterimi, okuma günleri, söyleşi ve çocuklara yönelik etkinlikler ile Küçük Prens koleksiyonerlerinin bir araya geleceği bir buluşma yapılacak.

Görme engelliler için yazılmış örneği de sergilenecek

Antoine de Saint Exupéry tarafından yazılarak, ilk kez 1943 yılında yayımlanan ve günümüzde 265 farklı dil ve lehçeye çevrilen Küçük Prens’in tüm dünyada özel bir okuyucu kitlesi ve koleksiyonerleri bulunuyor. Kitabın yüzlerce edisyonunu toplayan Küçük Prens tutkunları, Ankara’da, 170 farklı Küçük Prens baskını sergileyecek.

Tayfa Kitapkafe’de, görme engelliler için 1943’te İngilizce basılan “parmakların gördüğü Küçük Prens” ile kitabın birçok farklı teknikle basımı da sergilenecek.

küçük prens (2)

En küçüğü 18 aylık, en büyüğü 63 yaşında

DSC_3481

Öğr. Gör. Mehmet Sobacı

Sergi hakkında bilgi veren dünyanın sayılı Küçük Prens koleksiyonerlerinden Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Atölyesi sorumlu hocası Öğr. Gör. Mehmet Sobacı, iki kez kişisel koleksiyonunu okuyuculara açtığını ama ilk kez ortak bir sergiye katıldığını dile getirdi.

Sergiye, Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan 48 kişinin katkıda bulundugunu belirten Sobacı, “En küçük koleksiyonerimiz 18 aylık, en büyüğü de 63 yaşında. Sergi zamanında söyleşiler, gösterimler ve çocuklara yönelik etkinlikler de olacak. Aslında bu sergiyle, Tayfa Kitapkafe’de hayalini kurduğumuz Küçük Prens Müzesi’nin bir bölümünü hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Küçük Prens kitaplarını 20 yıldır biriktirdiğini kaydeden Sobacı, koleksiyon yapmak için neden başka bir kitap seçmediniz sorusuna, “Bunun cevabını söylemeyeceğim ama kibrit ve prezervatif kutusu koleksiyonu yapmaktansa Küçük Prens biriktirmek daha iyidir” diyerek yanıt verdi.

Küçük Prens sayesinde, dünyanın farklı yerlerinden koleksiyonerler tanıdığını ve onlarla kitap değişimi yaptığını aktaran Sobacı, sergideki asıl amacın Küçük Prens koleksiyoncularının hikâyelerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Tesirsiz Parçalar ve Alengirli Şiirler kitaplarının yazarı Ali Lidar da koleksiyona katkı veren isimler arasında.

Tayfa Kitapkafe’de 16 – 24 Mayıs’ta yapılacak serginin programı şu şekilde:

  • 16 Mayıs saat 16.00 – Sergi tanıtımı
  • 17 Mayıs saat 16.00 – Söyleşi: Kazım İnal, Mehmet Sobacı, Yıldıray Lise, İlyas Koç, “Küçük Prens Kitapları Koleksiyonculuğu”
  • 18 Mayıs saat 19.00 – Küçük Prens film gösterimi (Stop motion / animasyon)
  • 19 Mayıs saat 16.00 – Söyleşi: Oytun Eriş, “Küçük Prens’in Peşinde Geziler”
  • 20 Mayıs saat 19.00 – “Küçük Prens’in Dünyası” (Kitap okuma ve paylaşımlar)
  • 21 Mayıs saat 19.00 – Söyleşi: Mahir Ünsal Eriş, “Küçük Prens ile Dil Yolculuğu”
  • 22 Mayıs saat 19.00 – Söyleşi ve slayt gösterimi: Melissa Mey, “Küçük Prens Tenimde Projesi’nin Hikâyesi”
  • 23 Mayıs saat 16.00 – Söyleşi: Ahmet Yardak, Deniz Çağlar, Melek Özlem Durmaz, “Küçük Prens Kürtçe ve Lazca Çeviri Deneyimi”
  • 24 Mayıs saat 10.00 – Küçük Prens Koleksiyonerleri Buluşması
  • 24 Mayıs saat 16.00 – Söyleşi: Küçük Prens Koleksiyonerleri (Görme engelliler ve çocuklar için özel etkinlik)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6893
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Küçük Prens koleksiyonları Ankaralılarla buluşacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat