4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Polonya filmleri Türkiye’de

Tarih: 20 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 91

Polonya Filmleri Festivali “Vistül” Türkiye’deki ilk gösterimini yaptı.

Polonya sinemasını 2008 yılından bu yana 14 ülkede izleyicilerle buluşturan Polonya Filmleri Festivali “Vistül” dün Türkiye’de ilk kez düzenlendi. Büyülü Fener Kızılay’da Polonyalı ve Türkiyeli davetlilerin katılımıyla yapılan açılış töreninde ilk olarak “303. Filo” filmi gösterildi. Büyük Britanya Kraliyet Hava Kuvvetleri bünyesinde savaşan Polonyalı pilotların hikayesinin anlatıldığı filmin gösterimine senaristi Jacek Samojlowicz ve aktör Nikodem Rozbicki de katıldı.

Festival, 19-24 Eylül tarihlerinde Büyülü Fener Kızılay’da olmaya devam edecek.

Samojlowicz: “Türkiye sinemasıyla benzer”

Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Samojlowicz, “Polonya’da Türk dizileri ve kültürü oldukça popüler. Bu sayede biz de Polonya ve Türk kültürünün ne kadar benzediğini görmüş olduk” dedi. Türk sinemasını yakından takip ettiğini söyleyen Samojlowicz, Polonya sineması ile benzerlik gösterdiklerini aktardı. Samojlowicz, Polonya sinemasının durumuna dair şunları söyledi:

“Polonya sineması gelişmekte olan bir sinema ancak maddi sıkıntılar çekiyoruz. 303. Filo Polonya’da en çok para harcanan filmlerden birisi örneğin. Polonya’nın 37 milyon nüfusuna rağmen sinemalarda çok fazla seyirci toplayamıyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24667
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Polonya filmleri Türkiye’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat