15 Temmuz 2023, Cumartesi - 18:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yolsuzluk eyleminde basına müdahale

Tarih: 02 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 374

Tüm yurtta yapılan yolsuzluk ve rüşvet protestoları, Ankara’da basına saldırı ve gözaltılarla geçti. Muhabirimiz Alkan Uçarsu da, haber takibi sırasında gözaltına alındı.

Muhabirimiz Alkan Uçarsu gözaltına alındı.

Muhabirimiz Alkan Uçarsu gözaltına alındı.

On yedi Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet tapeleri, yurt genelinde halkı sokağa döktü. Ankara’daki protestolarda basına yönelik şiddet dikkat çekti. Halkın haber alması için çalışan basın emekçileri polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

AA muhabiri Kızıl, elinden yaralandı.

AA muhabiri Kızıl, elinden yaralandı.

Müdahaleler sırasında gazetemiz GÖRÜMÜN muhabiri Alkan Uçarsu da gözaltına alındı. Uçarsu’nun da aralarında bulunduğu gözaltına alınan 31 kişi, sabaha karşı serbest bırakıldı. Gazeteciler Ümit Bektaş, Evrim Aydın, Necati Savaş, Recep Yılmaz da polisin şiddetine maruz kaldı. Bazı gazetecilerin üzerlerine sıkılan tazyikli su sonucu makineleri zarar gördü. AA yardımcı foto muhabiri Özge Elif Kızıl elinden yaralandı ve Angara Gazetesi muhabiri bir kadın gazeteci de TOMA’dan kaçarken olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerinin önünde düştü. Yerde yatan gazeteci tekmelerin hedefi oldu ve polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Gazeteci, diğer basın çalışanlarının tepkisi üzerine gözaltına alınmadan bırakıldı. Gazeteciler görüntü alabilmek için büyük uğraş verdiler fakat polis yalnızca Ziya Gökalp Caddesi üzerinde görüntü alınmasına izin verdi.

“AKP’yi sıfırlamak için sokağa”

Temsili paralar yerlere saçıldı. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Temsili paralar yerlere saçıldı. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Ankara Dayanışması ve forumlarının “AKP’yi sıfırlamak için sokağa” çağırısı ile Ankaralılar dün saat 16.00’da Güvenpark ve Kuğulupark da toplanmaya başladı. Kuğulupark’ta toplanan grup Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti ve burada diğer grupla birleşti. Ardından Kızılay Meydanı trafiğe kapatıldı ve  “Hırsız var”, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganları atıldı. Protestocular, tapelerde bahsi geçen ve rüşvet paraları olduğu iddia edilen paraları simgeleyen 100 euro şeklindeki hazırlanmış kağıtları da havaya fırlattılar.

Kızılay meydanının trafiğe kapanması sonucu polis göstericilere müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından göstericiler Ziya Gökalp Caddesi üzerinden Kolej istikametine doğru ilerlediler. Bir süre burada polisle çatışan grup, müdahale sonrası ara sokaklara dağıldı. Tekrar caddeye çıkan göstericiler barikatlar ile caddeyi tekrar trafiğe kapattı. 300 metre içinde yaklaşık 5 TOMA göstericilere müdahale etti, 2 akrep ve çok sayıda çevik kuvvet ekipleri de ara sokaklara girerek göstericilere müdahalede bulundu. Polis helikopteri de havadan kitleyi takip etti.

TOMA’ların cadde üzerinde bulunan dershaneler ve Çankaya Belediyesi binasına su sıkması da dikkat çekti. Polis, müdahalesi sırasında plastik mermi ve gaz kapsülleri kullandı.

Gece yarısına kadar süren olaylar sonucu 31kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 31 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından sabaha karşı serbest bırakıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3224
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yolsuzluk eyleminde basına müdahale

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat