24 Temmuz 2023, Pazartesi - 03:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘Play-Off kulüplere büyük kayıplar yaşattı’

Tarih: 04 Eylül 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 112

İLEF‘te düzenlenen söyleşiye katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye futbolunda yaşanan son gelişmeler üzerine konuştu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İLEF) gerçekleştirilen söyleşiye katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaraylılar için yeni bir başlangıç yaptıklarını ve önderlik vasfının gerekliliklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve başladığı zaman kulübün 328 milyon dolar borcu olduğunu vurgulayan Aysal, kulübün bugünkü ekonomik durumu hakkında şunları söyledi: “Biz takımın kurumsal yapısının bir an önce düzetilmesinden yanayız. Bugün size sevinerek söylemeliyim ki, son altı ayda yaptığımız mali çalışmalar ile birlikte kulübün borcu sene sonunda 100 milyon dolar seviyesine düşecektir.”

“Kulüpler Play-Off sisteminden ciddi şekilde para kaybettiler”

Sezon başında alınan Play-Off kararı ile birlikte kulüplerin maddi anlamda büyük kayıplar yaşadığını söyleyen Aysal, bu kararın kendilerine danışılmadan alındığını belirtti. Sistemle birlikte daha fazla maç oynadıklarını ve elde ettikleri kazancın da futbolcular için fazladan primlere ve stadın masraflarına gittiğini ifade etti. Federasyon başkanı seçiminde de oy kullanmadıklarının altını çizen Aysal, şike soruşturması sürecinde yaşanan sorunları çözmesi için seçilen bir başkanın da karşısında olmanın pek akılcı bir davranış olmayacağını söyledi.

“Teşvik primi vermedik”

Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Galatasaray da şike yaptı” demeciyle ilgili olarak Ünal Aysal, “Sayın Yıldırım bu beyanatı içeri girdikten sonra söyledi. Daha sonra da bu konuyla ilgili benim açıklamalarım oldu. Hatta Aziz Bey’e, “Çok büyük zaman kaybediyorsunuz, lütfen kendinizi savunun. Galatasaray üzerinden bir savunma yapmak size yakışmıyor” dedim. Kendisinin belirttiği konu 2006 yılındaki Denizlispor-Fenerbahçe müsabakasında Galatasaray’ın Denizlispor’a teşvik primi verdiği iddiasıydı. Bununla ilgili belgeler savcılıkta incelendi. Burada Galatasaray’ın herhangi bir suçu olmadığı görüldü ve dosya kapandı. Orada herhangi bir sorun yok. Zaten bugün de böyle bir endişemiz olmadı” dedi.

“Fenerbahçe geçtiğimiz 13 sene içerisinde çok iyi organize oldu”

Galatasaray’ın lisanslı ürün satışı oranında, Fenerbahçe’nin gerisinde kaldığını ifade eden Aysal, “Dostumuz Fenerbahçe, bu konuda geçtiğimiz 13 sene içerisinde çok büyük ve çok ciddi çalışmalar yaptı. Çok iyi organize oldular. Bunu takdirle karşılamamız lazım. Biz bu senenin başından itibaren değişim kararı aldık. Satışlarımızı ve kazancımızı arttırmak ve mali yükten kurtulmak için bu işi yapmak isteyenlere vermek istiyoruz. Böylece biz de birkaç sene içerisinde istediğimiz seviyeye ulaşacağız” diye konuştu.

“Başkanlık koltuğuna uzun süre oturmak için talip olmadım”

Başkanlık süresiyle ilgili gelen bir soruya Aysal, “Ben Galatasaray Başkanlığı’na bu koltukta uzun süre oturmak için talip olmadım yani koltuk sevdalısı değilim” diye cevap verdi. Galatasaray’ın bulunduğu durumdan dolayı kaygılandığını ve kulübü eski günlerine yeniden getirebilmek için bu göreve geldiğini belirten Aysal, görevini tamamladığında da süre sonunu beklemeden ayrılacağını da sözlerine ekledi. Söyleşiye öğrenci ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/149
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘Play-Off kulüplere büyük kayıplar yaşattı’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat